Wat is Permanent make up

Permanente make-up

Bij permanente make up worden eyeliners of wenkbrauwen permanent aangebracht. Tijdens het sporten, wanneer je uit het zwembad komt, als je ‘s morgens uit bed stapt, bij tranen of bij hooikoorts. Je permanente make up blijft altijd op z’n plaats. Altijd een verzorgde uitstraling. Zelfs wanneer je alle gewone make up verwijderd hebt, is het gezicht nog niet ‘kaal’. Want de aangebrachte accenten maken het gezicht sprekend. Doordat je geen make up meer hoeft aan te brengen bespaart je dagelijks veel tijd.

Het aanbrengen

Bij permanente make up wordt door middel van een hele dunne naald die razendsnel op en neer gaat, een speciale huidvriendelijke pigment in de huid gebracht. Het doel van permanente make up is om de juiste kleur op de juiste plaats aan te brengen zodat u daar gemak van ondervind. Om permanente make up nauwkeurig aan te brengen is vakmanschap en betrouwbare apparatuur een eerste vereiste. Conform de strenge eisen van het Landelijke Centrum Hygiëne en Veiligheid en de GGD wordt bij elke klant een nieuwe steriele naald gebruikt, welke na de behandeling vernietigd wordt. Mede hierdoor kunt u ervan verzekerd zijn dat permanente make up bij Stellallure volledig veilig is.

Mogelijkheden

Wenkbrauwen

Dunne en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met permanente make up gecorrigeerd zodat er natuurlijke wenkbrauwen ontstaan. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen met permanente make up worden gecamoufleerd. Heb je vroeger te veel geëpileerd en nu bijna geen wenkbrauwen meer, of heb je een litteken door je wenkbrauw waardoor er op die plek geen haar meer groeit, met permanente make up wordt je gezicht weer compleet.

Ogen

Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Permanente make up kan met behulp van kleur de uitstraling van de ogen verfraaien. Bij de eyeliner wordt er ook tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Altijd sprekende ogen, zonder je zorgen te hoeven maken over uitgelopen make up.

Lippen

Naar mate we ouder worden neemt de kleur in de lippen af, daardoor kunnen de lippen dunner lijken. Door middel van een lipliner in de natuurlijke kleur of de fulllips (volledig ingekleurd) in elke gewenste kleur kan ik zorgen dat de lippen optisch voller lijken zonder fillers te gebruiken.. Ook zal de lippenstift niet meer doorlopen in de plooitjes. Met het dragen van een mondkapje blijft de kleur op zijn plek. En wil je een keer iets anders dan kun je je eigen lipstick er overheen dragen. Geen probleem!

Meest gestelde vragen

Doet het pijn?

Permanente make up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Dankzij de nieuwste apparatuur waar ik mee werk eventueel in combinatie met verdovingscrème, kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden. Wat ik meestal adviseer om uit voorzorg 2 paracetamol van te voren in te nemen, dat haalt net de scherpe randjes ervan af.

Voor wie is permanente make up?

Voor bijna iedereen. Voor mensen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degenen die een correctie willen, voor mensen met een allergie voor gewone make up, voor sportieve mensen, kortom, permanente make up is geschikt voor nagenoeg iedereen.

Hoe lang blijft permanente make up zitten?

Over het algemeen blijft permanente make up aanwezig. Meestal zal de intensiteit van uw permanente make up in de loop der tijd wel vervagen. Dit heeft te maken met de DNA, de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Soms kleurt het dan terug naar een oranje of grijze kleur, dan is het tijd voor een opfrisbehandeling. Als je het bijhoud blijft het mooi.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?

Ik heb de keuze uit vele kleuren voor alle soorten huidtypen. Omdat ik een speciale opleiding heb gevolgd over kleurenleer, en door mijn ervaring kan ik je deskundig adviseren welke kleur het beste bij je past.

Kan ik nog gewone make up aanbrengen? 

Absoluut. Permanente make up dient met name als een goede basis en om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. Je kunt dus altijd nog extra make up aanbrengen voor een avondje uit.

Kan ik direct binnenlopen voor een behandeling? 

Ik werk uitsluitend op afspraak. Voordat ik met een permanente make up behandeling begin vindt er (naar behoefte van de klant) een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek bespreken we samen je wensen en hoe permanente make up hierin kan voorzien. Uiteraard wordt door mij een verantwoord advies gegeven hoe het beste en mooiste resultaat met permanente make up kan worden verkregen. Een intakegesprek is dus niet verplicht, ik beantwoord je vragen sowieso ook voorafgaand de behandeling.

Hoe lang duurt een behandeling?

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief het gesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Is er speciale nazorg na de behandeling?

Om ervoor te zorgen dat uw permanente make up optimaal zal zijn heb ik een overzicht voor u samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg. Ik neem voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor nazorg met u door en geef u uitleg hierover.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 6 weken het eindresultaat van de pigmentatie goed zichtbaar zijn. De kleur wordt steeds mooier door het herstel van de huid.

Is permanente make up veilig?

Ja! Ik werk uitsluitend volgens de strenge eisen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid welke door de GGD wordt gecontroleerd in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren? 

Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. De apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn verschillend.

Alopecia

Alopecia is een auto-immuunziekte die haaruitval veroorzaakt. Als groot onderdeel van je uiterlijk is het meestal een harde confrontatie als je je haar verliest. Alopecia uit zich soms ook in verlies van wenkbrauwen en wimpers. Permanente Make up kan als oplossing worden gebruikt, waardoor je daar gemak van kan ondervinden.

Chemo therapie

Ook ontvang ik berichten van vrouwen die door chemo therapie hun haar, wenkbrauwen en wimpers zijn kwijtgeraakt. Ook voor deze mensen is Permanente make up geschikt, echter moet je hierbij rekening houden met een rustperiode van tenminste 6 maanden na de laatste chemo behandeling.

Tijdens de chemotherapie plaats ik geen permanent make up. Wat vaak voorkomt dat men kiest om permanent make up voor de chemotherapie te laten zetten, zodat je tijdens het proces geen “kaal” gezicht hebt. De keuze is voor iedereen verschillend, denk na wat jou prettig lijkt hierin. Als je overweegt om voor de chemotherapie Permanent make up te laten zetten is het verstandig dat uiterlijk 1 week voor dat de chemo’s starten te laten doen, zodat het op tijd genezen is.

Goed om te weten:

Alleen in overleg kun je iemand meenemen. Voor uw rust tijdens de behandeling en mijn concentratie is het beter geen kinderen mee te nemen naar de salon.

Belangrijk: Gaarne minimaal 24 uur van te voren de afspraak annuleren, anders breng ik kosten in rekening voor de gereserveerde tijd.